Image Alt

Jooksutreening

Sinu käes on 6-nädalane jooksukava!

Meil on hea meel, et oled otsustanud jooksmise oma elurutiini lisada. Jooksmine on vaieldamatult parim rasvapõletustreening ning mõõduka koormusega treenides hoiab meie liigeseid ja luustikku tervete ja tugevatena. Inimene on loodud liikuma – ainult liikudes saame hoida end nii füüsiliselt kui ka vaimselt tervena. 

Mõned näpunäited enne jooksukavaga alustamist:

Jooksmiseks vali kindlasti jooksutossud. Tossude valiku osas võid julgelt kirjutada info@quantumfitness.ee või küsida soovitusi spordipoest. Soovitan valida treeningtossu, mis on jalas mugav ning mis ei ole mõeldud kiire tempoga jooksimseks (st ei ole võistlustoss). Õige jalanõu ja õiged sokid on jooksmisel väga olulised, et vältida vigastusi ning võtta treeningust samas maksimum. Näiteks peetakse väga heaks harrastusjooksjate jalanõuks Nike mudelit Pegasus või React. Oluline on valida jooksujalanõu ca number suurem Sinu tavaliselt jalanumbrist (joostes jalg paisub ning jalanõu võib hakata ebamugavalt suruma ja hõõruma kui number on n.ö tavanumber). Võimalusel proovi erinevaid mudeleid ning vali ennekõike see, mis Sinu enda jalas mugav tundub 🙂

Väga soovituslik on omada ka spordikella (nt Garmin), mis mõõdab joostes sinu pulssi ja jooksutempot võimalikult täpselt. Jooksutempo valik lähtuvalt pulsisagedusest on eriti oluline just alustajatele, et jooksmine oleks ennekõike meeldiv tegevus. Sama oluline on pulsi järgi jooksmine ka edasijõudnutele, sest ainult iseende keha kuulates on võimalik saavutada parimaid tulemusi.

Kui sul tekib kava osas küsimusi, kirjuta julgelt info@quantumfitness.ee 

SISSEJUHATUS

Valik soojendus- ja venitusharjutusi

Enne igat jooksutreeningut on soovitav valida siit 3-4 soojendusharjutust, mida enne trenni teha, et keha paremini ette valmistada. Pärast trenni võiksid samuti valida siit 3-4 erinevat venitusharjutust, et lihased treeningujärgsest pingest vabastada. Samuti on valikus mõned jõuharjutused, mida on soovitav 2x nädalas endale sobival ajal jooksmise toetamiseks teha.

Treeningud

Soojendusharjutused Venitusharjutused Jõuharjutused jooksmise toetamiseks

NÄDAL 1

NÄDAL 2

NÄDAL 3

NÄDAL 4

NÄDAL 5

NÄDAL 6

Close

Kiikri 6/2, Kadriorg, Tallinn
info@quantumfitness.ee

 

LIITU TREENINGUTEGA