Image Alt

Q U A N T U M | fitness & running

Quantum fitnessi treeningstuudio Kadriorus on esimene treeningstuudio, mis pakub eraldi sangpommitreeningut “Kettlebella” ennekõike naistele, kuid miks mitte ka meestele. Sangpommi treening on terviklik ja tõhus treeningvorm, mis pakub mitmeid kasulikke omadusi. See arendab jõudu ja vastupidavust, parandab südame-veresoonkonna tervist, suurendab liikuvust ja paindlikkust, aitab põletada kaloreid ja toetab vaimset heaolu. Regulaarne sangpommi treening võib aidata kaasa tervislikule eluviisile ja parandada üldist kehalist vormi. Kombineerides erinevaid harjutusi ja treeningmeetodeid, on võimalik saavutada mitmekülgne ja tasakaalustatud treeningrutiin.

Mille poolest erineb sangpommitreening nn tavalisest rühmatreeningust?

Sangpommi treening, tuntud ka kui kettlebelli treening, on viimastel aastatel populaarsust kogunud tänu oma tõhususele ja mitmekülgsusele. Sangpomm pakub unikaalseid võimalusi jõu, vastupidavuse, liikuvuse ja üldise füüsilise vormi parandamiseks. Sangpomm on ainulaadne treeningvahend, millega treenides on korraga rohkem lihaseid töös kui hantlite või kangidega. Spetsiaalsed harjutused aitavad jõudu jaotada võrdselt ning aktiveerida ka väikesemaid lihaseid. Mitmed sangpommiharjutused on loomult ballistilised, mis on ideaalne viis treenida südant madala intensiivsusega kardiotreeninguda.

Sangpommitreeningu kasulikkus:

🩶Parandab rühti
🩶Põletab kaloreid
🩶Arendab vastupidavust
🩶Arendab koordinatsiooni
🩶Tugevdab lihaseid ja südant
🩶Tugevdab haaret
🩶Annab ilusa saleda naiseliku figuuri ja lihased

Jõu ja Vastupidavuse Parandamine

Sangpommi treening hõlmab mitmesuguseid harjutusi, mis kaasavad samaaegselt mitmeid lihasgruppe. Näiteks klassikaline harjutus nagu sangpommi tõste (kettlebell swing) aktiveerib reie-, tuhara- ja seljalihaseid, samuti süvalihaseid ja õlalihaseid. See kogu keha kaasav lähenemine aitab tõhusalt suurendada lihasjõudu ja vastupidavust.

Funktsionaalne jõud viitab võimele sooritada igapäevaelu liikumisi ja tegevusi tõhusamalt ja ohutumalt. Sangpommi harjutused jäljendavad sageli loomulikke liikumismustreid, nagu tõstmine, kandmine ja pööramine. See aitab parandada funktsionaalset jõudu, mis on oluline igapäevatoimingute hõlbustamiseks ja vigastuste ennetamiseks.

Südame-veresoonkonna tervise parandamine

Sangpommi treening võib olla suurepärane nii aeroobse kui ka anaeroobse treeningu vorm. Kardiovaskulaarset süsteemi stimuleerivad harjutused, nagu sangpommi tõste ja kettlebell snatch, suurendavad südame löögisagedust ja parandavad vereringet. Aeroobne treening aitab tugevdada südant ja parandada kopsufunktsiooni, samas kui anaeroobne treening suurendab lihaste vastupidavust ja jõudu. Sangpommi treening sobib ka hästi neile, kes ei saa või kellele ei meeldi joosta ega teha HIIT (kõrge intensiivsusega intervalltreening) treeninguid kuid soovivad siiski südame-veresoonkonna tervist hoida ja arendada.

Sangpommi treeningut saab teha ka intervalltreeninguna, mis tähendab intensiivsete harjutusperioodide vaheldumist lühikeste puhkepausidega. Intervalltreening on tõhus viis südame-veresoonkonna tervise parandamiseks, kuna see suurendab südame ja kopsude töövõimet ning aitab põletada rohkem kaloreid lühema ajaga.

Liikuvuse ja paindlikkuse suurendamine

Paljud sangpommi harjutused nõuavad suurt liikumisulatus, mis aitab suurendada liigeste liikuvust ja paindlikkust. Näiteks harjutus nagu windmill (tuuleveski) nõuab selgroo, puusade ja õlgade liikuvust, mis aitab parandada nende piirkondade paindlikkust ja tugevust.

Sangpommi treening nõuab ka head koordinatsiooni ja tasakaalu, kuna harjutused hõlmavad sageli dünaamilisi liikumisi ja raskuse ümberpaigutamist. Paranenud koordinatsioon ja tasakaal aitavad vähendada kukkumiste ja vigastuste riski, eriti vanemas eas.

Kalorite põletamine ja kehakaalu langetamine

Sangpommi treening on keskmiselt intensiivne ja nõudlik treening, mis aitab kiiresti kaloreid põletada. Kõrge intensiivsusega harjutused, nagu kettlebell swing ja snatch, võivad kulutada palju kaloreid lühikese ajaga, muutes selle treeningvormi tõhusaks kehakaalu langetamise vahendiks. Pärast intensiivset sangpommi treeningut jätkab keha kalorite põletamist ka puhkeolekus. Seda nimetatakse järelpõlemise efektiks (EPOC – excess post-exercise oxygen consumption). See tähendab, et keha kasutab energiat lihaste taastumiseks ja parandamiseks, mis aitab kaasa pikemaajalisele kaloripõletusele ja ainevahetuse kiirenemisele.

Vaimne tervis ja heaolu

Füüsiline treening, sealhulgas sangpommi treening, on tõestatud stressi leevendaja. Treeningu ajal vabanevad kehas endorfiinid, mis parandavad meeleolu ja vähendavad stressi. Lisaks pakub treening võimalust keskenduda ainult füüsilisele tegevusele, mis võib aidata kõrvale juhtida igapäevastest muredest ja pingetest.

Sangpommi treeningu kaudu saavutatud füüsiline tugevus ja vorm võivad suurendada enesekindlust. Paranenud kehaline vorm ja võime sooritada väljakutsuvaid harjutusi võivad positiivselt mõjutada enesehinnangut ja üldist enesetunnet.

Vaata TUNNIPLAANIST, millal Kettlebella treeningud toimuvad ning kohtume juba trennis!

Close

Kiikri 6/2, Kadriorg, Tallinn
info@quantumfitness.ee